jun 29, 2012

CD opname met de CMV Prinses Margriet


Ingezonden door: admin

Naar aanleiding van dit concert ging de vereniging een cd opnemen. D&DPB mocht een afvaardiging sturen om mee te werken aan de tot stand koming van deze cd.

Bij binnenkomst vielen wij bijna letterlijk met onze neus in de boter. We konden direct aanschuiven bij de lunch welke zeer goed geregeld was. Er waren soepen, broodjes en fruit en ook de verschillende dranken ontbraken niet. Na deze verwennerij zou het echte werk gaan beginnen. De CMV was al vanaf ’s ochtends 10 uur bezig en was iets uitgelopen op hun programma waardoor we mooi de tijd hadden onze instrumenten goed te tunen. Uiteindelijk was het moment daar, we mochten de opname ruimte betreden waar werd begonnen met het uitzoeken van de juiste plaats om te staan voor de verschillende instrumentalisten. De drummers stonden al gauw op hun plek bij de malletsectie van de vereniging, maar wat doe je met 2 zeer aanwezige doedelzakken? Uitproberen maar! Na enig schuiven stonden we allemaal op de juiste plaats en kon het opnemen beginnen. Amazing grace stond er vrij snel goed op.

Hierna was Highland Cathedral aan de beurt en dit duurde iets langer. De ruimte waar werd opgenomen zat helemaal vol met muzikanten. Je kan je voorstellen dat na enkele uren hard werken de mensen wat moe werden en de temperatuur daar redelijk was gestegen. Het vervelende nu was, naast de heerlijke aroma’s die dan vrijkomen, dat de blaasinstrumenten last gaan krijgen van de temperatuur stijging. Daar waar de blazers van de CMV in toon daalden, stegen onze pipes juist! Erg lastig werken, maar met wat passen en meten en een goede nabewerking zal het resultaat vast prachtig zijn!

Voor ons was het een hele beleving, samenwerken met zo’n grote muziekvereniging en dan mooie muziek vast willen leggen op een cd. We hebben genoten van de middag en reden dan ook met een voldaan gevoel huiswaarts. We kijken uit naar het resultaat van de opname en uiteraard ook naar het Zomeravondconcert vrijdag 29 juni waar we wederom met deze vereniging samen mogen werken en ook apart nog de gelegenheid krijgen ons te laten horen. We zullen zorgen dat we een paar mooie nummers ten gehore brengen zodat de mensen uit de omgeving Staphorst/Rouveen nog lang na zullen praten over deze prettige samenwerking tussen CMV Prinses Margriet en D&DPB!

Jorike Stindt